Sivut

lauantai 25. elokuuta 2012

Jouluinen laatikko

Olen tässä opetellut käyttämään Silhouette Studio -ohjelmaa. Ohjelmaan saa ostettua valmiina vaikka minkälaisia kuvioita ja muotoja, mutta minusta on hauska opetella uutta, joten kokeilen nyt ensialkuun tehdä kuvioita itse.Vielä on käyttämättä 10 dollarin lahjakorttikin, joka tuli masiinan mukana.

Löysin netistä ilmaisia svg-kuvia ja olen niitä testaillut ohjelmassa. YouTubesta löytyy kaikenlaisia ohjeita svg-tiedostojen käyttämisesta Silhouettessa. Ensimmäinen leikkaus on tällaisen laatikon muodossa - koristelu hyvin pelkistetty. Svg-tiedostossa oli tuo laatikko ja itse lisäsin sydämet. Svg-tiedosto ei välttämättä muutu suoraan ohjelmaan sopivaksi (ei siis avaudu suoraan, mutta helpohkosti saa leikkuukuvion pääosin käyttöön). Tässä tapauksessa jouduin itse lisäilemään taitosviivat - reunaviivat sai muutaman klikkailun tuloksena.

Laatikon sisältö tullenee olemaan suklaata ja laatikon etuosa täydentyy joulun alla saajan nimikyltistä (joka tulee olemaan koristeellisempi).Sydämien kohdat on tukittu kalvolla, jottei tuleva sisältö tipu ulos. Rusetti on tehty Aly Dosdallin ohjeen mukaan (linkin takana ei ole idean alkuperäinen keksijä, mutta sivustolta pääsee hänekin blogiinsa) paperista. Pienensin templatea laatikkoon sopivammaksi - pdf-tiedoston rusetti oli liian suuri tähän.


2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Onpas se nätti, ja jouluinen tietysti :)

Pia kirjoitti...

Juu - joulu tietenkin mielessä. =D